4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φέτες σολομού
- 115 γρ. μπλε τυρί
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές λευκό κρασί ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε το τυρί και το ανακατεύουμε στο μπλέντερ με το βούτυρο. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το θυμάρι, το σκόρδο, πιπέρι και αν χρειαστεί αλάτι. Τυλίγουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο σε μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό, περιχύνουμε με κρασί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε το σολομό με ένα κομμάτι βούτυρο ώστε να λιώσει από πάνω.