

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κουταλιά σάλτσα πέστο βασιλικού
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- μαργαρίνη
- 1 ντομάτα πολτοποιημένη
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- φυστίκι χοντροκομμένο
- φύλλα βασιλοκού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε για μισή ώρα τα φιλέτα με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη,το αλάτι, το πιπέρι και μία το πέστο. Σοτάρουμε το σολομό στο βούτυρο, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τα φιλέτα και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού και φυστίκι.