

Συστατικά
Για το κέικ:
- 200 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. κορν φλάουερ
- 40 γρ. κακάο
- 60 γρ. σοκολάτα Valrhona extra bitter, σε πολύ μικρά κομματάκια
- 60 γρ. χαρουπόμελο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- κάρδαμο φρεσκοτριμμένο
Για το σιρόπι:
- 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 20 γρ. ζάχαρη
- 2-3 σπόρους κάρδαμο
Για το γλάσσο:
- 100 γρ. σοκολάτα gianduj a Valrhona
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το κέικ:
Ανακατεύουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το κάρδαμο, το κορν φλάουερ, καθώς και το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί με το κακάο κοσκινισμένα. Στο τέλος, προσθέτουμε την σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ώστε να βγει στεγνό και αν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την ζάχαρη και το κάρδαμο.Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσσο:
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την gianduja. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε με μία λαστιχένια κουτάλα και περιχύνουμε το κέικ.