Συστατικά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 κρόκους
- 3 μανταρίνια
- 200ml κρεμ φρες
- 30 ml σταφίδα σουλτανίνα
- φλούδες σοκολάτας, για το γαρνίρισμα
Για τη σως:
- 30 ml Cointreau
- 120 ml κρεμ φρες
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα κέικ 450 γρ. και την στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη. Κόβουμε σε κομμάτια την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την σοκολάτα και τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα. Αφαιρούμε από το μανταρίνι την φλούδα, την καθαρίζουμε από τη λευκή ψίχα και την κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε τις λωρίδες μανταρινόφλουδας στο μείγμα σοκολάτας, την κρεμ φρες και τις σταφίδες. Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο και το αδειάζουμε στην φόρμα. Τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες. Αφαιρούμε την ψίχα και την μεμβράνη από τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
Για τη σως:
Ρίχνουμε το Cointreau στην κρεμ φρες και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, την αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη. Κόβουμε το γλυκό σε φέτες και σερβίρουμε με λίγη σως, φέτες μανταρινιού και φλούδες σοκολάτας.