Σοκολατένιες πλάκες με πεκάν

Σοκολατένιες  πλάκες με πεκάν Σοκολατένιες  πλάκες με πεκάν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι πέκαν, χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 8 πέκαν, κομμένα στη μέση, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και καλύπτουμε μία τετράγωνη φόρμα 20 εκ. με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη βανίλια, το αλάτι και σε ενα άλλο αναμειγύουμε τα πέκαν και το αλεύρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, προσθέτουμε το σιρόπι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα, το βούτυρο ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι ώσπου να λιώσουν και να γίνει λείο το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα αλευριού και πέκαν. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε περίπου 35 λεπτά ή ώσπου να σκληρύνει. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσουμε σε σχάρα, το κόβουμε σε τετράγωνα 5 εκ. και πιέζουμε ένα μισό πέκαν στην επιφάνεια κάθε πλάκας όσο είναι ακόμα ζεστές. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν σερβίουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε