Συστατικά
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 90 γρ. λευκή ή σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλιά κιρς ή μπράντι
- 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- 18-20 κερασάκια μαρασκίνο
- φλούδες σοκολάτας γάλακτος, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αλείφουμε με την σοκολάτα εσωτερικά 18-20 μικρές θήκες για γλυκίσματα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο. Τις αφήνουμε σε δροσερό μέρος να πήξει η σοκολάτα. Λιώνουμε την λευκή ή την σοκολάτα γάλακτος μαζί με το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κιρς ή το μπράντι και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ώσπου να πήξει αρκετά και να «κρατάει» το σχήμα του. Αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες από τα κυπελλάκια σοκολάτας και βάζουμε από ένα κερασάκι σε κάθε κυπελλάκι. Αδειάζουμε το μείγμα λευκής ή σοκολάτας γάλακτος σε κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού και γεμίζουμε με την κρέμα τα κυπελλάκια πάνω από τα κερασάκια. Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας. Αφήνουμε να πήξει η κρέμα πριν σερβίρουμε.