0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. σοκολάτα άσπρη
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη και καβουρδισμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μόλις αρχίσει να πήζει, χωρίζουμε το μείγμα σε 20 - 25 κομμάτια. Βρέχουμε τα χέρια σμας, πλάθουμε μπαλάκια στρογγυλά ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα μας αρέσει και τα βουτάμε στην αμυγδαλόψιχα. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει,αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά και βουτάμε ένα-ένα μπαλάκι, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, μέσα στην σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο τριμμένο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Μόλις πήξουν, τα τοποθετούμε σε χάρτινα φορμάκια, ειδικά για σοκολατάκια.