Συστατικά
Για την γέμιση:
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. κρασί Σάμος Grand Cru.
- 300 γρ. σοκολάτα Caraibe 66%
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. σοκολάτα Caraibe 66%
- μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για την γέμιση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε ζεστάνει στους 90°C. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε με μία λαστιχένια κουτάλα, μαρίζ. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει, έτσι ώστε να πλάθεται σε μπαλάκια.
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πέσει η θερμοκρασία της. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα.
Πλάθουμε μπαλάκια με τη γέμιση, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα ρίχνουμε μέσα στην άχνη. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα γυρίζουμε έτσι ώστε να καλυφθούν ολόκληρα. Αφήνουμε να παγώσουν. Τα διατηρούμε για 15 ημέρες σε σκεπασμένο σκεύος εκτός ψυγείου.