0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 κιλά σοκολάτα κουβερτούρα
- 15 γρ. πιπέρι καγιέν
- 5 γρ. γλυκάνισο
- 20 γρ. κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
- 15 γρ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μια μαρμάρινη επιφάνεια και με μια σπάτουλα την απλώνουμε και τη μαζεύουμε πολλές φορές έως ότου η θερμοκρασία κατέβει στους 32°C. Την μαζεύουμε σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε έως ότου φτάσει στους 31°C. Παίρνουμε μια μικρή στρογγυλή λεκάνη, την πλένουμε και τη σκουπίζουμε καλά. Ρίχνουμε στον πάτο της λεκάνης λίγους από τους κόκκους των πιπεριών (κόκκινο και πράσινο) και του γλυκάνισου. Αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το πιπέρι καγιέν μέσα στη σοκολάτα και γεμίζουμε τη λεκάνη. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά μέχρι η σοκολάτα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης και αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρουμε.