Σνίτσελ πανε

Σνίτσελ πανε Σνίτσελ πανε
6 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
  • 2 αυγά
  • λίγο γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 λεμόνι
  • 15 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κρέας σε λεπτές φέτες, έτοιμες για σνίτσελ. Το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα μπαχαρικών με το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το σχοινόπρασο και μπαχαρώνουμε το κρέας. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τοποθετούμε την φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί, όχι όμως να κάψει. Βουτάμε ένα-ένα τα σνίτσελ πρώτα στη φρυγανιά, μετά στο αυγό και μετά πάλι στη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοψηθούν. Τα βάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε