

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σμύρνη Μικράς Ασιάς
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2/3 φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα, ψημένα και χοντροκαπανισμένα
- κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και την κανέλα, και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε και συνεχίζετε μέχρι το γλυκό να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τότε το αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε τον χαλβά σε μια φόρμα βρεγμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και τον κόβουμε σε φέτες. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.