2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ώριμη μπανάνα
- 250 ml ή 1 φλιτζάνι σοκολατούχο γάλα
- 125 ml ή ½ φλιτζάνι σιρόπι σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
Για το σιρόπι σοκολάτας (για 2 φλιτζάνια)
- 400 γρ. ή 2 φλιτζάνια ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
- 85 γρ. ή ? φλιτζάνι κακάο, σκόνη
- 300 ml ή 1 ? φλιτζάνι βραστό νερό
- 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Εκτέλεση
Για το smoothie
Βάζουμε την μπανάνα, το σιρόπι σοκολάτας, το γάλα και τον πάγο στο μπλέντερ. Χτυπάμε το μείγμα λίγα λεπτά, ώσπου να πήξει. Το μοιράζουμε σε τέσσερα ποτήρια και σερβίρουμε.
Για το σιρόπι σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό, και τα αφήνουμε να βράσουν. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κακάο σε ένα μικρό μπολ. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και περιχύνουμε το κακάο σταδιακά, μέχρι να πήξει αρκετά. Ανακατεύουμε το μείγμα, ώσπου να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι, χωρίς να αφαιρέσουμε τη βανίλια. Μόλις το σιρόπι κρυώσει εντελώς, το σουρώνουμε.