0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. σπαράγγια
- αλάτι
- ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 λεμόνι
- 3 κρόκοι αυγού
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- στη μύτη του μαχαιριού θρυμματισμένη πιπερόριζα
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη με κρασί και βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Χωρίζουμε 3 κουταλιές από το βραστό νερό, στραγγίζουμε και κάνουμε πουρέ τα σπαράγγια με λίγο ζωμό. Πλένουμε το λεμόνι με ζεστό νερό και το στεγνώνουμε. Ξεφλουδίζουμε λίγη φλούδα λεμονιού και βγάζουμε το φρούτο. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρέμα με το κρατημένο ζωμό σε διπλή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε την σάλτσα σόγιας και την πιπερόριζα, ρίχνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε τον πουρέ με τα σπαράγγια και λίγο ακόμη ζωμό. Νοστιμίζουμε με αλάτι, χυμό λεμονιού και φλούδα λεμονιού.