6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 6 σκουμπριά καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. ρύζι νυχάκι μακρύκοκκο
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
- χυμό από λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάμε τα πράσα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και την ζάχαρη. Βράζουμε το πρασόρυζο σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα στρώνουμε πάνω στο πρασόρυζο, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο.