0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος
Συστατικά
- 5 κιλά άλεύρι κοινό σιταρένιο ή μισό-μισό
- 1 /2 κιλό ελαιόλαδο
- 1 /2 κιλό ζάχαρη
- λίγο άλάτι
- 2 φακελάκια μαστίχα κοπανισμένη με λίγο αλεύρι
- 20 γαρύφαλλα χοντροκοπανισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- σουσάμι για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το άλεύρι με τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το λάδι και τη μαστίχα. Στη συνέχεια ζυμώνουμε, όπως το ψωμί. Πλάθουμε την ζύμη σε στενόμακρες φραντζόλες, τυλίγοντάς τες μέσα σε ασπρισμένο σουσάμι. Τις χαράζουμε σε φέτες. Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε μια ημέρα να τραβήξουν (στεγνώσουν) και τις κόβουμε σύμφωνα με τις χαρακιές. Τις βάζουμε στο ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε σε μέτριο πρός χαμηλό φούρνο.