0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 225 γρ. έτοιμη σφολιάτα ανοιγμένη σε φύλλο 30x25 εκ.
- 1 κρόκο αυγού ελαφρώς χτυπημένο
- 115 γρ. λευκή αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν)
- 40 ml μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 tamarillos σε φέτες
- ψιλή ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ανοίγουμε την σφολιάτα, κόβουμε 8 ορθογώνια κομμάτια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα σχέδιο σαν ρόμβο και αλείφουμε με τον κρόκο. Κόβουμε 8 λεπτές φέτες μάρτσιπαν και βάζουμε από μία φέτα σε κάθε κομμάτι ζύμης. Αλείφουμε κάθε σφολιάτα με μία κουταλιά μαρμελάδα, γαρνίρουμε τις σφολιάτες με φέτες tamarillos εναλλάξ με τις φέτες μάνγκο. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να χρυσίσει. Μεταφέρουμε τις σφολιάτες σε σχάρα να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη και σερβίρουμε.