

2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. σέλερι
- 100ml σάλτσα ντεμιγκλάς ή ζωμό βοδινού δεμένο
- 75γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 50ml λευκό κρασί
- 50 γρ. μανιτάρι πορτσίνι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κρεμμυδάκι εσαλότ ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες μαϊντανό
- 1 πρέζα μυρώνι
- 1 πρέζα εστραγκόν
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με μία ξύστρα γύρω γύρω το σέλερι, το κόβουμε σε κομματάκια 5 εκατοστών, διαγώνια και τα βράζουμε. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμυδάκι εσαλότ, ίσα να αρχίσει να μαραίνεται. Προσθέτουμε το μανιτάρι, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαμπόν, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.