8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μυτιλήνη
Συστατικά
- 2 κιλά λεπτές σαρδέλες
- αλάτι χοντρό
- ελαιόλαδο
- ξίδι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα εντόσθια από τις σαρδέλες, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα πήλινο ή γυάλινο δοχείο βάζουμε μια στρώση αλάτι, από πάνω μια στρώση σαρδέλλες και τις σκεπάζουμε με μια καινούργια στρώση αλάτι. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με αυτό τον τρόπο και τελειώνουμε με μια στρώση αλάτι. Βάζουμε από πάνω ένα βάρος και τις αφήνουμε για 1 μήνα. Βγάζουμε όσες σαρδέλες χρειάζόμαστε, τις πλένουμε καλά και τις σερβίρουμε με λαδόξιδο.