Σαμόζα

Σαμόζα Σαμόζα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 2 πατάτες, ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 3 κουταλιές μαύρες σταφίδες
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι χοντροκομμένη φρέσκια καυτερή πιπεριά
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
  • 4 φύλλα έτοιμη κατεψυγμένη σφολιάτα, ξεπαγωμένη
  • λάδι, για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα δυόσμου:

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 3 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε σε ενα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τη σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια με κόφτη διαμέτρου 10 εκ. Βάζουμε γεμάτες κουταλιές του μείγματος στη μια πλευρά, σκεπάζουμε τη γέμιση με το άλλο μισό κομμάτι σχηματίζοντας μισοφέγγαρα και πατάμε τις άκρες δυνατά με πιρούνι να κολλήσουν. Τηγανίζουμε τα σαμόζα σε καυτό λάδο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με Σάλτσα Δυόσμο ή  ρέλις Ροδάκινο.

Για τη σάλτσα δυόσμου:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λεία, σαν κρέμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε