Συστατικά
- 1000 γρ ωμό καπνιστό χοιρινό
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας νέκταρ βερίκοκου
- 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
- 4 κουταλιές της σούπας μπράντυ
- 1 μεγάλη κονσέρβα με βερίκοκα κομμένα στη μέση ή 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλάκια του γλυκού πολύ συμπυκνωμένο ξύδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο περίπου στους 200οC, βάζουμε το καπνιστό χοιρινό σε ενα ταψί, το περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό, το καλύπτουμε και σιγοψήνουμε για 60 λεπτά. Αναμειγνύουμε το νέκταρ βερίκοκου και 1 κουταλιά σιρόπι σφένδαμου και μπράντυ και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε το καπνιστό χοιρινό πολλές φορές με το μείγμα ενώ το ψήνουμε. Το βγάζουμε και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Για να φτιάξουμε σάλτσα, λιώνουμε τα βερίκοκα στο χυμό τους, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το σιρόπι σφένδαμου. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε φέτες το καπνιστό χοιρινό, πασπαλίζουμε με τον ψημένο ζωμό και σερβίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκου στο πλάι. Συνοδεύουμε με ασιατικά νούντλς, ή πλούσιο αρωματικό ινδικό ρύζι.