0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 100 γρ. λάδι ή 150 γρ. βούτυρο
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1/2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτα
- 150 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό ψιλοκομμένος
- 5-6 σαρδέλες μεγάλες παστές
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες με ξίδι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Ανακατεύουμε τον τόνο με τις σαρδέλες και τον μαϊντανό. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ή διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το λάδι ή το βούτυρο να βράσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και βράζουμε αρκετά, ώστε να πήξει. Προσθέτουμε τον τόνο και τις σαρδέλες και συνεχίζουμε το βράασιμο για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Σερβίρεται με μακαρόνια.