0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 ματσάκι βοτάνων για σούπα
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- νερό
- 3 κουταλιές πάστα τομάτας
- 1 μεγάλη κονσέρβα με ξεφλουδισμένες τομάτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά σε μικρά κομμάτια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ζάχαρη
- 4 ντομάτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα και το σέλινο, ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα κόβουμε όλα σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε όλα στο λάδι μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε την πάστα τομάτας,το νερό και αφήνουμε να βράσει για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοιχτό το καπάκι για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τα κλωνάρια των βοτάνων και την καυτερή πιπεριά και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπεριά και ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις ρίχνουμε στη σάλτσα και αφαιρούμε τα κλωνάρια μπαχαρικών.