Σάλτσα σκόρδου, χόρτων και βούτυρο με γαρίδες

Σάλτσα σκόρδου, χόρτων και βούτυρο με γαρίδες Σάλτσα σκόρδου, χόρτων και βούτυρο με γαρίδες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 24 γαρίδες με κεφάλι και κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι πρασουλίδα ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ενα ταψί, αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο βουτυρο το σκόρδο, το μαϊντανό, τις πρασουλίδες και τον άνηθο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την φλούδα λεμονιού. Βγάζουμε τις γαρίδες από το φούρνο και τις καλύπτουμε με το μείγμα. Μαγειρεύουμε για 5 επιπλέον λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στο φούνρο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε