0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε το ψητό από το φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε από το ταψί το βούτυρο. Παίρνουμε 3-4 κουταλιές και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε στο ταψί το νερό και ξύνουμε για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του ψητού. Το τοποθετούμε στη φωτιά, το περνάμε από ένα τρυπητό και το διατηρούμε ζεστό. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας για να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει ένα καστανό χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το ζεστό νερό, καρυκεύουμε μεαλάτι, πιπέρι και όταν πάρει μερικές βράσεις και πήξει, σερβίρεται με το ψητό.