4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 μοσχαρίσιες κοτολέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μίσχος δενδρολίβανο
- 2 μίσχοι θυμάρι
- 450 γρ. ντομάτες σαρκώδεις
- 4 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου σε κύβους
- 2 ξεφλουδισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
- 2/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- φρέσκα φύλλα ρίγανης
- παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι τις δυο μεριές. Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε δενδρολίβανο, θυμάρι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε αρωματικό λίπος μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές. Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι που απέμεινε, προσθέτουμε κέτσαπ, κόκκινο κρασί, ντομάτες και φύλλο δάφνης. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει χωρίς καπάκι για 15 λεπτά. Όταν η σάλτσα έχει πήξει, αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ελιές και λίγη ρίγανη. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζεστά σνίτσελ και τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα.