0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
- 4 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας γάλα χυμός από μισό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βράστε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό ξίδι.Αφαιρέστε μετά τους κόκκους πιπέρι και πετάξτε τους. Αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέστε τους κρόκους έναν έναν και ανακατεύετε το μίγμα συνέχεια. Μόλις ενωθούν με το ξίδι βάλτε το μίγμα σε μπεν μαρί. Λιώστε ξέχωρα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και προσθέστε το σιγά σιγά στο μίγμα του μπεν μαρί, δουλεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέστε σιγά σιγά το λεμόνι. Εάν στο τέλος η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, τότε αραιώστε την με το γάλα. Τέλος προσθέστε λίγο αλάτι και διατηρήστε τη ζεστή στο μπεν μαρί, επειδή η σάλτσα αυτή σερβίρεται συνήθως ζεστή και συνοδεύει ψάρι