Σάλτσα Ολλανδέζ με καρύδι

Σάλτσα Ολλανδέζ με καρύδι Σάλτσα Ολλανδέζ με καρύδι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 κουταλάκια του γλυκού νερό
  • 14 καρύδια χωρίς το κέλυφος
  • 4 κόκκοι μαύρου πιπεριού  τριμμένοι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 170 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές του γλυκού ξίδι βατόμουρου

Εκτέλεση

Κόβουμε με λεπτομέρεια 4 καρύδια και τα βράζουμε στο νερό για 2 λεπτά με τους τριμμένους κόκκους πιπεριού και το φύλλο δάφνης. Παιρνάμε το νερό από ένα σουρωτήρι σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τους κρόκους αυγού και τους χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα σε μία διπλή κατσαρόλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τους κρόκους αυγών. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδη. Κόβουμε σε κομματάκια τα καρύδια που έμειναν και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Την νοστιμίζουμε στη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ξίδι βατόμουρου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε