Σάλτσα μπύρας με ψητό χοιρινό

Σάλτσα μπύρας με ψητό χοιρινό Σάλτσα μπύρας με ψητό χοιρινό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1350 γρ. ψητό χοιρινό με πέτσα
  • 4 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομμάτια
  • 5 αρωματικά γαρίφαλα
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 1/2 ρίζα σέλινο σε κύβους
  • 2 κλωνάρια πράσου σε κύβους
  • 1 ρίζα πετροσέλινο σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια σε κύβους
  • 2 κουταλιές πάστα τομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 μπουκάλι σκούρη μπύρα
  • μέλι

Εκτέλεση

Κάνουμε κρέμα το βούτυρο με το αλεύρι και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC. Αλείφουμε την πέτσα χοιρινού με λίγο λάδι και καρυκεύουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.  Προσθέτουμε το σκόρδο και τα γαρίφαλα στην πέτσα. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και ψήνουμε το κρέας από την πλευρά που είναι η πέτσα, μέχρι να γίνει καφέ. Γυρίζουμε το κρέας και το ψήνουμε από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε νερό και το τοποθετούμε στο φούρνο. Σιγοψήνουμε για 1 ώρα, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειάζεται. Ρίχνουμε τα λαχανικά και την πάστα τομάτας στο κρέας και τα ψήνουμε μαζί. Ανακατεύουμε τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας και την μπύρα. Ψήνουμε ρίχνοντας περιοδικά την σάλτσα στο κρέας. Αφαιρούμε το κρέας και περνάμε τα λαχανικά και τον ζωμό κρέατος μέσα από ένα σουρωτήρι. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 210 oC και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι-βούτυρο στη σάλτσα λίγο-λίγο μέχρι να πυκνώσει. Καρυκεύουμε με  μπαχαρικά για να νοστιμίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε