Σάλτσα Μπολονέζ

Σάλτσα Μπολονέζ Σάλτσα Μπολονέζ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ματσάκι χόρτα για σούπα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2 κονσέρβες τομάτα για πίτσα
  • 2 κουταλιές πάστα τομάτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 4 κουταλιές κομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χόρτα για σούπα, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το σκόρδο και τα βότανα, μαζί με το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να θρυμματιστεί. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα γαρίφαλα, το θυμάρι, τις τομάτες και την πάστα τομάτας. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι για 30 λεπτά. Αφαιρούμε όλα τα στέρεα μπαχαρικά και την νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς καπάκι για 10 λεπτά ακόμη. Ανακατεύουμε τον μαϊντανό και το λάδι που έμεινε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε