0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 7 κουταλιές λευκό κρασί
- 3 κουταλιές ξυδι από ταχουρι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκου φρέσκα ταχουρια, χοντροκομμένα
- 3 κόκκοι μαύρου πιπεριού, χοντροκομμένοι
- 4 κρόκοι αυγου
- 3/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κομμένο ταχούρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού καλά κομμένου μαϊντανό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ταχούρι σε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε πιπέρι, λίγο κρασί, ξυδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους με το υπόλοιπο κρασί μέχρι να κάνει αφρό. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και ανακατεύουμε σταδιακά με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι και μαϊντανό.