Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας σποροι κουκουναριου
- 1 φλιτζάνι ξηρά, τεμαχισμένα σε κύβους βερίκοκα
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κουταλιές της σούπας απλή μουστάρδα
- 7 κουταλάκια του γλυκού πολύ συμπυκνωμένο ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
- 1 αυγό
- 900 γρ. στήθος γαλοπούλας
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού απλό πιπέρι
- αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- φλιτζάνι ζωμός κρέατος
- φλιτζάνι κρέμα
- ελαφρύ πυκνωτικό σάλτσας
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Φάνουμε ελαφρά τους σπόρους κουκουναριού και βάζουμε λίγους στην άκρη Ανακατεύουμε τους καρπούς κουκουναριού με βερίκοκα, μαϊντανό, 2 κουταλιές μουσιάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι, ψίχουλα ψωμιού και 1 αυγό. Κόβουμε ένα κομμάτι στο κρέας, το γεμίζουμε και το στερεώνουμε με ξύλινο σουβλάκι Αναμιγνύουμε τα λαχανικά σούπας με το τεμαχισμένο θυμάρι σε μη ομοιόμορφα κομμάτια, άσπρο κρασί, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύδι Μαρινάρουμε το στήθος γαλοπούλας σε αυτό για 3-5 ώρες. Στεγνώνουμε το κρέας και σουρώνουμε τη μαρινάδα Αλατίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε ζωμό και μαρινάδα από πάνω Μαγειρεύουμε για 60-70 λεπτά Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο. Βράζουμε το ζωμό κρέατος με την υπόλοιπη μουστάρδα και την κρέμα και τον αφήνουμε λίγο να μειωθεί Δένουμε με το πυκνωτικό σάλτσας και ανακατεύουμε με το μαϊντανό. Κόβουμε σε φέτες το κρέας και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους τεμαχισμένους σπόρους κουκουναριού Τα μικρά καρότα, οι φλούδες ζάχαρης και οι πατάτες ταιριάζουν με αυτό το πιάτο.