0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1350 γρ. πουλερικό (κοτόπουλο, φτερούγες από κοτόπουλο)
- 4 κουταλιές ηλιέλαιο
- 1 ματσάκι πράσινα λαχανικά για σούπα
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξεφλουδισμένο κρεμμύδι με 3 γαρίφαλα μέσα σε αυτό
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 250 γρ. νερό
- αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια αρκετές φορές. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Μετά από 45 λεπτά, προσθέτουμε στο ζωμό, μαζί με τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το κρασί και βράζουμε χωρίς καπάκι για ακόμη 30 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από ένα κόσκινο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει μισός και να πήξει.