0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 6 αντζούγιες
- 1 1/2 κουταλιές κάπαρη
- αλάτι
- ζάχαρη
- φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
- 3 1/2 κουταλιές κρέμα
- 3 κουταλιές ξηρό κρασί
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά κομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, την κάπαρη, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στραγγίζουμε τον τόνο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη μαγιονέζα, την κρέμα, το κρασί, τα κρύα κρεμμύδια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε ξανά αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.