4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 550 γρ. συκώτι μοσχαριού
- 450 γρ. άσπρα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μίσχος θυμάρι
- αλάτι
- ζάχαρη
- αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 2 φλιτζάνια ζωμός από κύβο μοσχαριού
- 5 κουταλιές της σούπας σταφίδες, μουλιασμένες σε κρασί πόρτο
- 5 κουταλιές της σούπας ψημένοι σπόροι κουκουναριού
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχαρίσιο συκώτι και τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού και καρυκεύουμε με αλάτι και λίγη ζάχαρη. Περνάμε τα κρεμμύδια από σουρωτήρι και συγκεντρώνουμε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε τις λωρίδες συκωτιού με αλεύρι. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο που κρατήσαμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και τηγανίζουμε το συκώτι καλά και από τις 2 μεριές. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ξίδι και συμπληρώνουμε με τον έτοιμο ζωμό μοσχαριού. Προσθέτουμε λωρίδες κρεμμυδιού και σπόρους κουκουναριού και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Η πηχτή πολέντα (μείγμα με σιμιγδάλι, κάστανο και καλαμπόκι) ταιριάζει με αυτήν τη συνταγή.