Σάλτσα με κρέμα και πράσο με ρολό γαλοπούλας

Σάλτσα με κρέμα και πράσο με ρολό γαλοπούλας Σάλτσα με κρέμα και πράσο με ρολό γαλοπούλας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 πράσα
  • βάση σάλτσας Φοντόρ
  • 4 σνίτσελ γαλοπούλας
  • 1 μίγμα μπαχαρικών
  • 1/2 φλιτζάνι διπλής κρέμας φρέσκου τυριού
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα
  • 1 πακέτο κρέμα για σούπα με πράσο
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε μόνο το ανοιχτόχρωμο μέρος των πράσων σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε κατάλληλα το πράσο και το βράζουμε σε λίγο νερό με λίγη βάση σάλτσας Φοντόρ για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να στεγνώσει σε σουρωτήρι, κρατώντας 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό. Πλένουμε τα σνίτσελ και τα στεγνώνουμε. Τα πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και αλείφουμε το φρέσκο τυρί από πάνω. Στερεώνουμε με ξύλινα σουβλάκια ή νήμα κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Φήνουμε το ρολό σε ζεστό λάδι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, άσπρο κρασί και κρέμα από πάνω. Ανακατεύουμε την κρέμα πράσου για σούπα και λίγο μοσχοκάρυδο. Φήνουμε το ρολό χωρίς καπάκι στη σάλτσα για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πράσο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Οι φρέσκες πατάτες συνδυάζονται πολύ με αυτό το πιάτο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε