Σάλτσα με κρασί Βουργουνδίας με βραστό βοδινό ή βόδι

Σάλτσα με κρασί Βουργουνδίας με βραστό βοδινό ή βόδι Σάλτσα με κρασί Βουργουνδίας με βραστό βοδινό ή βόδι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. βρασμένο βοδινό ή βόδι με πικραλίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι για ψήσιμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί Βουργουνδίας
  • 6 κλαδάκια θυμάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 6 θρυμματισμένοι καρποί αγριοκυπαρισιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένοι κόκκοι πιπεριού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αρωματικό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
  • 1 μεγάλο κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού
  • 3 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου
  • 4 κόκκινα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. μικρά μανιτάρια καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • πυκνωτικό σκούρης σάλτσας

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους 4 εκ. Το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Επίσης προσθέτουμε θυμάρι, φύλλα δάφνης, καρπούς αγριοκυπαρισιού, πιπέρι, αρωματικό πιπέρι, μάραθο, φλούδα πορτοκαλιού και σκόρδο και μαγειρεύουμε το κρέας σε καλυμμένο σκεύος για 70-80 λεπτά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε ζεστό βούτυρο και σουρώνουμε το ζωμό κρέατος. Το πυκνώνουμε ελαφρά με πυκνωτικό σάλτσας. Ανακατεύουμε με κύβους κρέατος, μανιτάρια και κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με άσπρο ψωμί ή νούντλς και ζουμερό κόκκινο λάχανο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε