0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 7 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 7 κουταλιές της σούπας ξηρό σέρυ
- 7 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 φιλέτα στήθος πάπιας
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
- 4 θρυμματισμένα ξερά φύλλα κολίανδρου
- αλεσμένα γαρίφαλα
- κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 4-5 κουταλιές της σούπας πουρέ δαμάσκηνου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 χρυσά, ξεφλουδισμένα ακτινίδια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το σέρυ και το μέλι. Τοποθετούμε μέσα στο μείγμα το κρέας, το αποθηκεύουμε σε μια σακούλα για ψύξη και το αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, και έπειτα τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε στο φυστικέλαιο, τον κολίανδρο, τα γαρίφαλα, προσθέτουμε την κανέλα, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού και τον πουρέ δαμάσκηνου. Κόβουμε το κρέας και τα κιουί σε φέτες και το περιχύνουμε με σάλτσα.