Συστατικά
- 4 μπούτια λαγού
- αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληροι κόκκοι πιπεριού
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
- 2 ψιλοκομμένα σε κύβους κρεμμύδια
- 1 1/2 φλιτζάνια βάση σάλτσας από κρέας κυνηγιού
- 1 3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 6 μίσχοι δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ζελέ σταφίδας
- 100 γρ κρύο βούτυρο
- 3 ντομάτες
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το δέρμα από τα μπούτια λαγού, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Κάνουμε κρούστα με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ολόκληρους κόκκους πιπεριού σε γουδί και τρίβουμε με αυτό το κρέας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, σοτάρουμε το κρέας καλά κσι ρίχνουμε από πάνω τη βάση σάλτσας. Μετά από 30 λεπτά, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και σιγοψήνουμε για λίγο. Προσθέτουμε κόκκινο κρασί, 5 μίσχους δενδρολίβανο, και σιγοψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο, μειώνουμε το ζωμό κρέατος σε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε σε σουρωτήρι. Τεμαχίζουμε φύλλα από τους υπόλοιπους μίσχους δενδρολίβανου και τους πασπαλίζουμε στο ζωμό, ενώ καρυκεύουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε επίσης στο ζωμό βούτυρο σε νιφάδες. Βουτάμε τις ντομάτες για λίγο σε νερό που βράζει, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τους σπόρους και κόβουμε σε λεπτούς κύβους. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τη ρίχνουμε πάνω από τα μπούτια λαγού. Τα μανιτάρια πορτσίνι σιγοψημένα σε βούτυρο και τα σπιτικά νούντλς πάνε με αυτό το πιάτο.