Σάλτσα αγριοκυπαρισιού με ορτύκια ψημένα στη σχάρα

Σάλτσα αγριοκυπαρισιού με ορτύκια ψημένα στη σχάρα Σάλτσα αγριοκυπαρισιού με ορτύκια ψημένα στη σχάρα
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8 ορτύκια
  • 1/2μπαγκέτα
  • 200 γρ μπέικον με καλή αναλογία λίπους- κρέατος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μίσχοι δενδρολίβανο
  • 4 μίσχοι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 2/3 φλιτζάνι ζωμός πουλερικών
  • 3 καρποί αγριοκυπαρισιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ορτύκια και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε 6 λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τον χόνδρο και τη φλούδα από το μπέικον και το κόβουμε διαγώνια σε φέτες, σε μέγεθος δάχτυλου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Καρυκεύουμε εσωτερικά τα ορτύκια, καθώς και εξωτερικά, με αλάτι και πιπέρι Γεμίζουμε την κοιλιά με δενδρολίβανο και μαϊντανό. Βάζουμε μπέικον, φύλλα δάφνης, φέτες ψωμιού και ορτύκια, το ένα μετά το άλλο σε ένα μακρύ ξύλινο σουβλάκι Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές τα σουβλάκια ορτυκιών. Μαγειρεύουμε στο φούρνο περίπου 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα. Κρατάμε το ζωμό κρέατος, που βγαίνει, από τα ορτύκια. Βγάζουμε τα ορτύκια από το φούρνο και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε ζωμό κοτόπουλου μέσα στο ζωμό που κρατήσαμε από τα ορτύκια, βράζουμε για λίγο και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και καρπούς αγριοκυπαρισιού. Βράζουμε τα ορτύκια για 2 λεπτά και σερβίρουμε με σάλτσα αγριοκυπαρισιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε