

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Δράμα
Συστατικά
- 11/2 κιλό σαλιγκάρια
- 1 μεγάλη χούφτα ρίγανη
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και κομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια με τη ρίγανη σε σκεύος που κλείνει και τα αφήνουμε 2-3 μέρες για να καθαριστεί το πεπτικό τους. Τα βράζουμε σε αχνιστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε καλά να φύγουν τα σάλια τους και με ενα μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδοτο τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα σαλιγκάρια και αφήνουμε να βράσουν.