Συστατικά
- 28-36 σαλιγκάρια
- 300 γρ. σπανάκι
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 40 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πίτες φουντουκιού:
- 24 φουντούκια ξεφλουδισμένα
- 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230˚C. Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας σε πιο μικρή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί με κουτάλι, σχηματίζοντας στρόγγυλες πίτες και στη μέση τοποθετούμε λίγα φουντούκια. Ψήνουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε. Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, αλάτι και πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο το σκόρδο κομμένο στη μέση και το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Μόλις είναι έτοιμο, πετάμε το σκόρδο. Σερβίρουμε την πίτα, το σπανάκι και 4 σαλιγκάρια. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και αν θέλουμε τοποθετούμε από πάνω ακόμα μία πίτα.