8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 σαλάχι, 2 κιλά περίπου
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 50ml ξύδι λευκό
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την πέτσα από το σαλάχι και το πλένουμε καλά. Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βράζουμε νερό και ρίχνουμε το ψάρι με το κρεμμύδι και το ξύδι. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε το φαγητό. Μόλις βράσει το αφαιρούμε προσεκτικά για να μη διαλυθεί και αφού κρυώσει λίγο αφαιρούμε τα κόκκαλα. Χτυπάμε το λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού και πιπέρι και περιχύνουμε το ψάρι.