

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. γλιστρίδα χοντροκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα
- 1μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 75 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς χωρίς να ροδίσει. Προσθέτουμε τη γλιστρίδα και την αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή χλιαρή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.