0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 60 γρ. μπέικον σε χοντροκομμένες φέτες
- 1 φλιτζάνι κουκιά αποφλοιωμένα και βρασμένα
- 3 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 500 γρ. μαρούλι μέτρια κομμένο
- 500 γρ. ρόκα μέτρια κομμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον μέχρι να μαραθούν. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με το μπέικον, τα κουκιά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, τη ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύουμε το μαρούλι και τη ρόκα και περιχύνουμε το μείγμα.