2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ξερά ρεβύθια
- 1 μικρό αγγούρι σε φέτες
- 2 μεσαίες ντομάτες σε κύβους
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλάκι μέλι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια όλη νύχτα, την επομένη τα σουρώνουμε, τα βράζουμε για 25 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ελιές και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Σε ενα βαζάκι με βιδωτό καπάκι, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μέλι και ανακινούμε δυνατά. Περιχύνουμε τη σαλάτα κια ανακατεύουμε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.