4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 500 γρ. νεροκάρδαμο
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 1 αγγούρι
- 3 μεσαία πορτοκάλια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
- 3/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα τσάιβς
- 1/2 φλιτζάνι κοπανισμένα πέκαν ή καρύδια
Για τη σάλτσα:
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Πλύνετε και σουρώστε τα λαχανικά. Χωρίστε το νεροκάρδαμο σε κλωναράκια, πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια. Κόψτε το σέλερι σε λεπτά μπαστουνάκια 5 εκ. Ξεφλουδίστε το αγγούρι, κόψτε το στη μέση, βγάλτε τους σπόρους, κόψτε το λεπτές φέτες. Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια, καθαρίστε τη μεμβράνη από τις φέτες. Βάλτε τα στο ψυγείο ώσπου να τα χρειαστείτε.
Για τη σάλτσα:
Βάλτε όλα τα υλικά σε βαζάκι με βιδωτό καπάκι, κουνήστε δυνατά να ενωθούν.Βάλτε τα υλικά εκτός από τα καρύδια σε σαλα-τιέρα. Περιχύστε τα με σάλτσα κι ανακατέψτε. Πασπαλίστε τα με πέκαν ή καρύδια.