0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κουκιά φρέσκα, αποφλοιωμένα ή ξερά, βρασμένα
- 400 γρ. σπαράγγια
- 1 κόκκινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη στα 4
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 8 φύλλα κόκκινου μαρουλιού χοντροκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230?C. Ψήνουμε τα σπαράγγια και τις πιπεριές σε λαδόκολλα για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν κόβουμε τα σπαράγγια κατά μήκος και τις πιπεριές σε κύβους. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τις πιπεριές και τα κουκιά και ανακατεύουμε καλά. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε το μείγμα πάνω στα χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιού και πασπαλίζουμε με τυρί.