4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
07'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 500 γρ. πένες
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε μπαστουνάκια
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλία λάδι απο τις λιαστές ντομάτες
- 2 κουταλάκια λευκό ξύδι
- 1/4 σκελίδας σκόρδου πολτοποιιμένη
- 70 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
- λίγο αλάτι
- πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το λάδι απο τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της παρμεζάνας και ανακατέυουμε ελαφρός με τα ζυμαρικά. Γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.