

4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 480 γρ. πράσινα φασολάκια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
- 1/3 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο, λειωμένη
- λίγες σταγόνες σάλτσα Ταμπάσκο
- 4-5 ντοματίνια
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα φασολάκια, βάλτε τα σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Βράστε τα 5 λεπτά, σουρώστε και βουτήξτε τα σε παγωμένο νερό, σουρώστε καλά, ανακατέψτε τα με λάδι και λεμόνι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώστε το κουκουνάρι σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ψήστε το στο φούρνο 5 λεπτά.Προσέξτε μην καεί. Ανακατέψτε χυμό ντομάτας, σκόρδο και Ταμπάσκο σε μικρό σκεύος. Αφήστε να πάρουν βράση, σιγοβράστε χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά 8 λεπτά να μείνει το μισό υγρό. Αφήστε να κρυώσει. Βάλτε τα φασολάκια σε πιατέλα, περιχύστε με σάλτσα, πασπαλίστε τα με κουκουνάρι και γαρνίρετε με ντοματίνια.