2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 λαγός
- 300 γρ. λαρδί χοιρινό
- 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλάκι garam masala
- 1 σκέπη χοιρινή, περίπου 300 γρ.
- 500ml λευκό κρασί ξηρό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο χοντροκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο
- 100ml ξύδι
- 16 χουρμάδες
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Ξεκοκαλίζουμε το λαγό και κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες. Περνάμε τα 2 είδη κρέατος από τη μηχανή του κιμά μία φορά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το garam masala και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στη σκέπη και το τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό δένοντας τις άκρες του. Βράζουμε το ρολό για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά σε νερό να το σκεπάζει, μαζί με το κρασί, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και λίγο αλάτι. Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε κατσαρόλα βράζουμε 500ml νερό με το ξύδι , μια πρέζα αλάτι και περιχύνουμε τους χουρμάδες. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε με τους χουρμάδες.